UA / RU
Підтримати ZN.ua

З Росією потрібен діалог, навіть якщо не віримо в поліпшення відносин – Столтенберг

Столтенберг нагадав, що НАТО і союзники повинні бути готовими до політики стримування й оборони.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Єнс Столтенберг вважає, що з Росією треба розмовляти, навіть якщо віри в поліпшення відносин з нею немає. Про це він сказав в інтерв'ю для CNN.

Столтенберг вважає "важливою" майбутню зустріч президента США Джо Байдена і його російського колеги Владіміра Путіна.

"Також важливий факт, який вітали всі наші союзники, що президент Байден напередодні зустрічі з президентом Путіним проконсультувався з усіма лідерами НАТО", - сказав генсек НАТО.

Він додав, що НАТО і союзники повинні бути готовими до стримування й оборони.

"У той же час нам необхідний діалог з РФ. Росія-це наш сусід, нам потрібно з нею розмовляти, навіть якщо ми не віримо в поліпшення відносин в найближчому майбутньому", - підсумував Столтенберг.

Читайте також: Маркарова зустрінеться з помічником Блінкена після саміту Байден-Путін

Нагадаємо, сьогодні, 16 червня, у Женеві повинен відбутися саміт президента США Джо Байдена та глави Кремля Владіміра Путіна. 

Напередодні Москва озвучила основні теми переговорів. Середи них є й Україна. Попри успішну підготовку до цієї зустрічі, в РФ не сподіваються на будь-які вагомі зрушення. 

Байден має намір обговорити з Путіним хакерську атаку з боку Росії на американську компанію Colonial Pipelinе, яка відбулася на початку травня. Також сторони можуть обговоритипитання безпеки та контролю озброєньпорушення прав людини та інші.

У Кремлі розповіли про графік саміту, який буде складатися з трьох частин. Зустріч на женевській віллі La Grange повинна розпочатися о 13:00 за місцевим часом, тобто о 14:00 по Києву. Кінцева пресконференція за участі обох президентів не планується.