UA / RU
Підтримати ZN.ua

З хімзаводу під Тулою витекло 7000 літрів гелю для душу, викликавши 6-метрову піну

Гель для душу, що витік у каналізацію, у місті Новомосковськ утворив шестиметрову пінну стіну. За попередніми даними, небезпеки для населення НП не несе.

На хімічному підприємстві у місті Новомосковську Тульської області стався великий витік гелю для душу, в результаті чого біля заводу утворилася стіна піни 6-метрової висоти.

За даними міської адміністрації, інцидент стався вранці 31 липня. Диспетчер заводу "Азот" повідомив про те, що на очисні споруди підприємства надходить рясна піна висотою п'ять-шість метрів з головного колектора.

На місце події виїхала оперативна група Управління ГО і НС адміністрації.

З'ясувалося, що інцидент стався через хімічне підприємство "Аерозоль Новомосковськ".

Керівництво компанії визнало, що ще вночі через несправність клапана накопичувальної ємності готового продукту стався скид гелю для душу обсягом близько 7 кубічних метрів (7000 літрів) у систему каналізації. Підприємство не стало повідомляти про це міським службам.

Місцева влада повідомила, що протягом години несправність клапана була усунена, і технологічний процес пішов у штатному режимі.

Для оцінки шкоди і встановлення винних осіб адміністрація міста звернулася до Росприроднагляду з проханням про перевірку. За попередніми даними, витік гелю для душу у каналізацію небезпеки для населення не несе.

Місто Новомосковськ є районним центром Тульської області. В радянський час у місті були побудовані кілька заводів, які виробляли побутову хімію. Зараз ці заводи виробляють миючі засоби та іншу подібну продукцію. Деякі підприємства належать великим західним компаніям, наприклад Procter and Gamble.

//www.youtube.com/v/R4mIkAebJ5c?version=3&hl=ru_RU

Читайте також:

Прорив каналізації викликав "цунамі" у Ріо-де-Жанейро: зруйновано будинки, загинула дитина

На хімзаводі у США відбулася серія потужних вибухів

В Мурманській області вертоліт насмерть придавив трьох осіб при спробі злетіти

На другий день літа у Росії випав сніг