UA / RU
Підтримати ZN.ua

З білоруським диктатором не вестимуть переговорів

ЄС через міжнародні організації допомагатиме репатріювати мігрантів

Переговори з офіційним Мінськом та самопроголошеним президентом республіки Олександром Лукашенко щодо ситуації з імміграційною кризою на кордоні з Польщею неможливі. Євросоюз зосередив свою увагу лише на допомозі людей, що там застрягли, та їх відправленню додому. Про це пише Reuters із посиланням на слова офіційного представника Європейської комісії Еріка Мамера.

«Ми проведемо технічні переговори з агентствами ООН, особливо з УВКБ ООН, МОМ та білоруськими колегами, щоб полегшити репатріацію людей, які перебувають на кордоні. Це основна тема переговорів, а також, звичайно, продовження спроб полегшити допомогу людям, які перебувають на кордоні», — сказав Мамер.

Відповідаючи на запитання про розмову канцлера Німеччини Ангели Меркель із президентом Білорусі Олександром Лукашенком у середу, Мамер сказав, що країни-члени ЄС «мають двосторонні контакти з усіма, з ким забажають, це абсолютно нормально у дипломатії».

Читайте також: Міграційна криза: посол Мельник розповів про захист українського кордону

Нагадаємо, що Держприкордонслужба запобігла спробі 15 близькосхідних мігрантів в'їхати в країну з території Білорусі. Вони намагалися перетнути кордон на КПП у Чернігівській області.