UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 15 липня громадянам РФ буде дозволено в'їзд в Угорщину

Угорщина перша з ЄС заявила про готовність дозволити росіянам в'їзд.

З 15 липня громадянам Росії буде дозволено в'їзд в Угорщину, однак для цього їм потрібно буде довести відсутність у них коронавируса, повідомило посольство Угорщини в Москві на своїй сторінці в Facebook.

За рішенням влади Угорщини, решта країн були розділені на категорії. Росія увійшла в «жовту» зону - жителям таких країн дозволять в'їзд, але на певних умовах. У разі, якщо у людини немає підозри на коронавірус, він повинен буде пройти обов'язковий карантин протягом 14 днів. Уникнути карантину можна тільки надавши результати двох негативних тестів на коронавірус, які були зроблені за останні п'ять днів з різницею в 48 годин. Довідки про відсутність зараження повинні бути переведені на угорський або англійську мову.

Іноземцям, у яких будуть симптоми зараження коронавірусів, у в'їзді відмовлять, йдеться в повідомленні посольства.

[See_also]

Угорщина закриває кордони для українців: коли і чому

[/ See_also]

Нагадаємо, що станом на 12 липня для українців відкриті кордони 23 країн. При цьому в деяких з них ситуація з коронавірусів залишається складною.

7 липня Міністерство охорони здоров'я оновило список країн «червоної зони», громадянам яких заборонений в'їзд в Україну. У порівнянні з варіантом від 15 червня, список розширився - тепер замість 50 держав в нього входять понад 60 країн.

Після повернення з країн «червоної зони» українців чекає обов'язкова обсервация або самоізоляція.