UA / RU
Підтримати ZN.ua

YouTube поставив блок німецькомовним російським пропагандистам у день запуску телеканалу

Про запуск телеканалу повідомили вранці 16 грудня.

Відеохостинг YouTube заблокував новий німецькомовний телеканал RT, який фінансується Кремлем, в день запуску.

Про це повідомила директор RT DE Дінара Токтосунова. Про запуск нового німецькомовного телеканалу RT повідомили вранці 16 грудня, пише "Эхо Москвы".

"RT запускає новий цілодобовий канал новин німецькою мовою - RT DE. Канал зі студіями в Москві та Берліні транслюватиме у прямому ефірі новини, ток-шоу та документальні фільми. Мовлення пошириться на Європу, включаючи країни з потенційно великою німецькомовною аудиторією. Серед них Німеччина, Австрія та Швейцарія", – заявили на телеканалі.

У листі "Роскомнагляду" стверджується, що дії адміністрації Google щодо каналів RT "порушують ключові принципи вільного розповсюдження інформації".

Google пояснив, що бан накладений через "неправдиву інформацію про коронавірусну інфекцію COVID-19", що порушує правила платформи. У компанії пояснили, що канал RT DE отримав попередження за завантаження контенту, що порушує ці правила, що призвело до "припинення їх прав на публікацію відео".

Читайте також: Кремль прогнозовано відреагував на докази присутності російських військ на Донбасі

У МЗС РФ назвали блокування RT DE "безпрецедентною інформаційною агресією "з боку YouTube, яка була здійснена при очевидному потуранні, а то й за наполяганням німецької сторони".

Телеканал RT входить до медіахолдингу "Росія сьогодні", основний напрямок якого – новини та пропаганда російських наративів для інших країн. "Росія сьогодні" входить до числа провідних російських отримувачів субсидій: з 2018 по 2020 рік холдинг отримав 20,4 мільярда рублів.

Раніше повідомлялося, що після оновлення на телеканалі "Рада" працюватимуть колишні ведучі із закритих телеканалів Віктора Медведчука "112 Україна" та ZIK.

Так, на одному з промо роликів з оновлення каналу, серед провідних згадуються колишні працівники «112 Україна» Вадим Колодійчук та Анастасія Красницька, колишній ведучий ZIK Назар Довгий, ведучий каналу Live Максим Зборовський, а також Лариса Богданова та Наталія Андрощук.