UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз закликав треті країни ввести санкції проти Росії

Обмежувальні заходи щодо Росії поширюються на всю територію ЄС, на усіх громадян будь-якої держави-члена, що знаходяться на чи поза територією союзу; на будь-яку юридичну особу або організацію.

Рада ЄС у своїй постанові від 31 липня з метою надання найбільшого тиску на Росію у зв'язку з українським кризою звернулася до третіх країн із закликом у свою чергу прийняти санкції щодо Москви.

"Щоб заходи, зазначені в цій постанові, зчинили якомога більший вплив, (Європейський) союз закликає треті держави прийняти обмежувальні заходи, аналогічні до тих, які в ньому передбачено", - йдеться у документі Ради ЄС, опублікованому в "Офіційному журналі" Євросоюзу, передає Інтерфакс-Україна.

Ухвалене в четвер, 31липня, законодавство з обмежувальних заходів щодо Росії поширюється на всю територію Євросоюзу, включаючи літаки і пароплави, що належать до юрисдикції однієї з держав-членів ЄС; на усіх громадян будь-якої держави-члена, що знаходяться на чи поза територією союзу; на будь-яку юридичну особу або організацію або поза територією ЄС, що засновані і діють на основі законодавства однієї з держав-членів; на будь-яку юридичну особу чи організацію в тому, що стосується будь-якої комерційної операції, яка виконується повністю або частково в Євросоюзі. !zn

Читайте також:

Лідери G7 у черговий раз закликали Путіна одуматися

Економічні санкції ЄС проти РФ набудуть чинності 31 липня

Штати переконують Азію приєднатися до санкцій проти Росії