UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз і Канада досягли угоди про вільну торгівлю

Після досягнення принципової домовленості сторони зможуть вирішити решту технічих питань. Потім угоду має бути схвалено радою профільних міністрів країн ЄС і Європарламентом.

Європейський Союз і Канада досягли політичної угоди щодо ключових елементів за договором про вільну торгівлю.

Перемовники сторін тепер зможуть продовжити процес і вирішити решту технічних питань. Угоду також має бути схвалено радою профільних міністрів країн ЄС і Європарламентом.

Це буде перша подібна угоди між ЄС та країною з G8. Договір має стати найбільшим в цій області для Канади, він скасує приблизно 99% тарифів між країною та ЄС.

Угода, набувши чинності, може збільшити оборот товарів і послуг між регіонами на 23%. ВВП ЄС може збільшуватись додатково приблизно на 12 мільярдів євро щорічно від виконання цього договору з Канадою.

Канада у 2012 році була 12-м найбільшим торговельним партнером ЄС, на якого припадало приблизно 1,8% всієї зовнішньої торгівлі Союзу. У 2011 році ЄС був другим найбільшим торговим партнером Канади після США, на регіон припадало 10,4% зовнішньої торгівлі країни. Торговий оборот між ЄС і Канадою склав за підсумками 2012 року 61,8 мільярда євро. Машини, устаткування для транспорту і хімія були основними складовими обороту. !zn

Читайте також:

США і Канада готуються до масштабного експорту сланцевого газу до Азії

Створення зони вільної торгівлі з ЄС коштуватиме Україні 165 млрд євро