UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейським країнам компенсують збитки від російських заборон з бюджету ЄС

Країни ЄС поставляють в Росію продуктів харчування на 12 млрд євро. Збитки компенсують із загального бюджету.

У країн, які постраждають від заборони Росії ввозити продукти харчування з Євросоюзу, буде можливість отримати компенсацію з загальної казни, про це в інтерв'ю телеканалу "Дощ" розповів посол ЄС у Росії Вігаудас Ушацкас.

Він також зазначив, що в даний момент проводиться аналіз того, як сильно Євросоюз постраждає від санкцій. Ушацкас зазначив, що вчорашня цифра в 12 млрд євро, яку він називав інтерв'ю - це загальна сума товарообігу продуктів Росії і ЄС.

Посол Євросоюзу в Росії також зазначив, що йому невідомо, чи зможуть російські компанії купувати європейські товари в країнах Митного союзу.

Як повідомлялося, уряд Російської Федерації 7 серпня взяв заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини та продовольчих товарів. У перелік країн потрапили США, всі країни Євросоюзу, а також Канада, Австралія і Норвегія. Ці країни протягом року не зможуть поставляти в Росію м'ясо та м'ясну продукцію, рибу і морепродукти, молоко і молочну продукцію, овочі, фрукти і горіхи. Так Кремль відреагував на економічні санкції, які ввів проти Росії Євросоюз через розпалювання кризи в Україні і окупацію Криму. !zn

Читайте також:

Російські ведмеді постраждають від заборони на імпорт яблук

Росія заборонила м'ясо, рибу, сири, молоко з США та ЄС

Путін заборонив імпорт продуктів харчування з країн, які ввели санкції проти РФ