UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європарламент проголосував за визнання Палестинської держави

498 депутатів висловилися "за" і 88 "проти".

Європейський парламент підтримав визнання Палестинської держави, назвавши співіснування двох держав - Ізраїлю та Палестини - єдиним способом врегулювання конфлікту.

"Європейський парламент підтримує в принципі визнання Палестинської державності і два державних рішення і вважає, що вони повинні йти рука об руку з розвитком мирних переговорів, які повинні просуватися вперед", - йдеться у прийнятій в середу резолюції, повідомляє сайт Європарламенту.

За відповідну резолюцію проголосували 498 євродепутатів. Проти виступили 88 євродепутатів, а ще 111 утрималися.

Крім цього, Європарламент також вирішив запустити ініціативу "парламентарії світу". Вона повинна об'єднати депутатів Європарламенту, а також представників парламентів Ізраїлю і Палестини. У Європарламенті також нагадали про "рішення для двох держав на основі кордонів 1967 року з Єрусалимом в якості столиці двох держав з урахуванням безпеки Ізраїлю та з урахуванням незалежної, демократичної, суміжної і життєздатної держави Палестина, які живуть пліч-о-пліч один з одним в світі, в безпеці, на основі права на самовизначення і при повному дотриманні міжнародного права".

Читайте також: Французький парламент проголосував за визнання Палестини

17 листопада ЄС підтримав створення Палестинської держави і заговорив про введення санкцій проти Ізраїлю.

Швеція стала першою країною ЄС, офіційно визнала Палестину.