UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євродепутат розповіла, куди Макрон здійснить свій перший президентський візит

Не виключено, що перед тим переможець президентської гонки відвідає французьких військових за кордоном.

Ставши офіційно президентом Франції переможець виборів Еммануель Макрон здійснить свій перший закордонний візит в Німеччину.

Про це сказала євродепутат і представник партії "Демократичний рух" Сільві Гулар в ефірі телеканалу CNews.

"Перший свій візит Еммануель Макрон як президент здійснить у Німеччину", - сказала вона.

При цьому, французький євродепутат додала, що, вірогідно, перед поїздкою в Берлін новий президент Франції відвідає французькі військові підрозділи, які виконують завдання за кордоном. Сам Макрон під час передвиборчої кампанії не виключав такої можливості.

Читайте також: Порошенко привітав Макрона з перемогою

Еммануель Макрон здобув перемогу в другому турі президентських виборів у Франції за даними екзит-полів. За даними опитувань, за Макрона проголосували від 65,5 до 66,1% прийшли на дільниці французів. За лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен проголосували від 33,9 до 34,5% виборців.

7 травня пройшов другий тур виборів президента Франції, в якому змагалися незалежний центрист Еммануель Макрон і ультраправа екс-голова "Національного фронту" Марін Ле Пен. Дільниці відкрилися з 8 ранку за місцевим часом.

У першому турі переміг Макрон з результатом 24%, тоді як у Ле Пен отримала 21,7% підтримки. Лідери від двох "класичних" партій Франсуа Фійон і Бенуа Амон підтримали Макрона, тоді як Меланшон утримався від публічної підтримки якогось кандидата.