UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС виділив € 37 млрд на підтримку економіки під час коронавірусу

Європейські країни отримають підтримку для систем охорони здоров'я.

В Євросоюзі виділили близько 37 млрд євро (41,2 мільярда доларів) з бюджету на підтримку європейських держав від економічної кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

"Ця ситуація настільки серйозна, що жоден уряд не міг подумати, щоб реагувати самостійно. Всі європейські країни отримають підтримку своїх систем охорони здоров'я. Це означає поставку матеріалів, підтримку лікарень і фінансування досліджень для розробки вакцини у найкоротші сроки", - сказав президент Європарламенту Давид Сассолі.

За його словами, нові заходи також мають включати зобов'язання щодо збереження і захисту робочих місць і бізнесу.

"Пандемія коронавірусу - випробування для нас. Це виклик не тільки для наших систем охорони здоров'я, але і для наших економік. Ми зробимо все необхідне, щоб підтримати європейців і європейську економіку", - відзначила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен.

За даними керівника відділу ринків J. P. Morgan International Девіда Стаббса, Ліван не єдина країна, якої торкнувся дефолт. Детальніше про те, що буде відбуватися зі світовою економікою найближчим часом, читайте в інтерв'ю Девіда Стаббса "Ми ніколи не знаємо точно, де дно".