UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС спростував слова Трампа про сільське господарство в торговельній угоді

Трамп назвав неіснуючу угоду "великою перемогою американських фермерів".

В Єврокомісії заявили, що майбутні торговельні переговори між ЄС і США не будуть включати в себе сільське господарство, а це суперечить вимогам і заявам глави Білого дому Дональда Трампа.

"Сільське господарство не є частиною цього (угоди – ред.), це прямо зазначено у спільній заяві", - сказала на брифінгу речниця Єврокомісії Міна Андрєєва, фрагмент якого опублікувало агентство AFP. "Коли ви прочитаєте спільну заяву... ви не побачите згадки про сільське господарство як таке, ви побачите згадку про фермерів і згадка про соєві боби, які є частиною домовленостей", - додала Андрєєва.

VIDEO: EU spokesperson Mina Andreeva says proposed trade talks between Europe and the United States will not include farming, in протиріччя to a claim by President Donald Trump pic.twitter.com/Uqjuedy8X1

- AFP news agency (@AFP) July 27, 2018

Така заява спікера Єврокомісії прозвучала після того, як Трамп назвав угоду з ЄС "великою перемогою для американських фермерів".

Нагадаємо, 25 липня, Трамп домовився з представниками ЄС знизити торгові мита"до нуля". Європейсько-американські торговельні суперечки стартували 23 березня, коли США оголосили про введення мит на ввезення сталі (25%) і алюмінію (10%), однак дали Євросоюзу, а також ряду інших країн відстрочку до 1 червня. З 1 червня США ввели ці обмеження для ЄС, Мексики і Канади.

Перед цим США оголосили про розробку плану підтримки американських фермерів для відшкодування збитків від "незаконних заходів" торгових партнерів країни, через які США втратили 817 мільярдів доларів.