UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС підготував для санкцій список зі 120-130 російських чиновників

"Чорний список" ЄС містить імена генералів та інших представників вищих ешелонів російського військового та політичного істеблішменту.

Європейський Союз склав "чорний список" зі 120-130 імен високопоставлених російських чиновників, яким може бути заборонено в'їзд і чиї активи може бути заморожено в рамках санкцій, якими ЄС збирається відповісти на захоплення Криму, повідомляє Рейтер з посиланням на європейських чиновників.

Список із п'яти сторінок було складено дипломатами, які мають досвід роботи з Росією, і передано чиновникам ЄС у Брюсселі, де ті обговорять і уточнять його напередодні призначеної на понеділок зустрічі європейських міністрів закордонних справ.

Європейський чиновник, який володіє копією списку, сказав, що він містить імена генералів та інших представників вищих ешелонів російського військового та політичного істеблішменту.

Держави-учасники ЄС обговорюють, чи варто вводити санкції проти всіх згаданих у списку осіб у превентивному порядку або ж використати більш обережний підхід, вводячи обмеження у кілька етапів. !zn