UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС опублікував регламент, що розширює юридичну базу для санкцій проти РФ

Євросоюз має намір "заморозити" авуари юридичних осіб, які надають матеріальну або фінансову підтримку діям, загрозливим територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

В "Офіційному журналі" ЄС у суботу у відповідності з рішенням Європейської Ради 16 липня і постановою Ради ЄС 18 липня опублікований регламент з зміною порядку застосування обмежувальних заходів у зв'язку з українською ситуацією.

У статті 3 попереднього регламенту параграф 1 замінено на текст, який містить такі параграфи: "a) фізичні особи, відповідальні за дії або політику, що підриває або загрозливу територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України або стабільність в Україні, які активно підтримують або здійснюють такі дії чи політику або чинять перешкоди діям міжнародних організацій в Україні, і пов'язані з ними фізичні і юридичні особи або органи.

b) фізичні і юридичні особи або органи, які матеріально чи фінансово підтримують дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, або фізичні і юридичні особи та органи Криму чи Севастополя, чия власність була передана в порушення українського законодавства, або

c) фізичні і юридичні особи та органи, які сприяли такій передачі".

Регламент набув чинності в день її публікації. !zn

Читайте також:

Україна надала ЄС докази підтримки терористів Росією

Росія у відповідь на санкції США пообіцяла повернутися в 80-ті роки у відносинах

Американські санкції обвалили ринок акцій в Росії

Німецькі депутати зажадали третій рівень санкцій проти Росії за збитий Боїнг