UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС може ввести заборону на купівлю держборгу Росії

Брюссель може усунути європейських інвесторів, які на сьогодні володіють більш ніж четвертою частиною зовнішнього держборгу РФ, від покупки нових російських держоблігацій.

В рамках пакету посилення санкцій Євросоюзу проти Росії за військове вторгнення в Україну, Брюссель може ввести заборону на фінансування держборгу Росії, відсторонивши європейських інвесторів від покупки нових боргових держоблігацій уряду РФ.

До обговорення цих заходів ЄС повинен приступити в понеділок, повідомляє Reuters з посиланням на слова трьох джерел у дипломатичних колах ЄС.

Читайте також: ЄС може прийняти рішення про нові санкції проти РФ за прискореною процедурою


Варто відзначити, що належить нерезидентам трохи більше чверті знаходяться на ринку облігацій федерального позики РФ. Номінальний обсяг ОФЗ, що належать іноземцям, становив 945,0 мільярда рублів на 1 липня нинішнього року.

Раніше на саміті в суботу лідери ЄС вирішили, що пряма участь російських військ бойових діях в Україні, що Москва відмовляється визнати, вимагає активізації європейських санкцій до тих пір, поки Росія не виведе своїх солдатів назад. !zn