UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС і Британія погодили текст підсумкової угоди щодо Brexit

У середу документ розгляне уряд Британії.

Переговорники сторін щодо виходу Великої Британії з Європейського союзу погодили текст підсумкової угоди щодо Brexit, передає Guradian.

Press Association передає про те, що угода щодо Brexit погоджена на "технічному рівні" і буде відправлена в середу в уряд Британії.

Прем'єр-міністр Британії скликала міністрів на екстрене засідання уряду в середу, де їх попросять підписати підсумкову угоду з Брюсселем. На зустрічі буде розглянуто остаточний текст угоди.

Основний документ складає понад 400 сторінок юридичного тексту. Міністрам буде надана можливість ознайомитися з документами до засідання для ретельного вивчення, щоб дізнатися, що буде з ірландським кордоном, і що міститься в його положеннях.

Газета пише, що прихильники Brexit в кабінеті захочуть дізнатися, чи не узгоджується угода з Європейським судом у вирішенні спорів, наприклад, з приводу припинення угоди. У свою чергу телеканал RTE повідомляє, що учасники переговорів від ЄС і Великої Британії узгодили текст угоди, яка дозволить уникнути "жорсткого кордону" між Республікою Ірландія і Північною Ірландією.

Джерело в ЄС підтвердило, що Лондону відправили "стабільний текст", але офіційні особи не назвали його "угодою".

Засідання уряду Британії розпочне процес ратифікації, який вимагає, щоб угода була підписана на саміті Європейської ради - швидше за все, в листопаді - і британськими в середині грудня.

Нагадаємо, що 12 липня уряд Мей представив свій план щодо Brexit, призначеного на 29 березня 2019 року. Мінфін Британії передбачив більше трьох мільярдів доларів, прораховуючи різні сценарії Brexit.