UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єрмак: Україна поверне всіх громадян з ОРДЛО

Керівник Офісу Президента зробив заяву на Засіданні Ради нацбезпеки.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак завив, що українська влада прийняла рішення повернути громадян з території ОРДЛО. Про це він заявив під час брифінгу на засіданні Ради нацбезпеки і оборони.

"Декілька днів тому відбулась чергова зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську. Головним рішенням було прийнято - протягом найближчих місяців ми повернемо всіх наших громадян, які сьогодні знаходяться і утримуються на територіях так званих ОРДЛО". - сказав Ярмак.

В той же час, Єрмак зазначив, що ніяких загдувань про ОРДЛО у документах Мінських домовленостей немає. За його словами, мова йдеться саме про представників територій.

Андрій Єрмак також зазначив, що зараз обговорююється питання визначення нових трьох пунктів, на яких може бути розведення сил і засобів.

Раніше повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський скликав засідання Ради нацбезпеки і оборони, під час якого запланований розгляд плану дій, спрямованих на боротьбу з коронавірусом. Як зазначив сам президент, також обговорять нові випадки зараження коронавірусом.

На брифінгу мають виступити секретар РНБО Олексій Данілов, керівник Офісу президента Андрій Єрмак і головний санлікар України Віктор Ляшко.