UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єгипет випадково ледь не збив пасажирський літак у серпні цього року – ЗМІ

Єгипетські сили ППО під час навчань ледь не збили британський лайнер над Шарм Ель-Шейхом.

23 серпня поточного року пасажирський літак британської авіакомпанії Thomson зі 189 пасажирами на борту в небі над єгипетським містом Шарм Ель-Шейх "розминувся" в 300 метрах з ракетою сил протиповітряної оборони (ППО) Єгипту, повідомляє британське видання Mail Online.

Джерело видання говорить, що пілот британського літака помітив ракету і вчасно зреагував, повернувши вліво. Повідомляється, що ця ракета була запущена армією Єгипту під час військових навчань.

За відомостями видання, міністерство транспорту Великобританії провело розслідування щодо цього інциденту і постановило, що літак не був метою єгипетських ППО немає необхідності змінювати схему маршрутів польотів у Шарм ель-Шейх.

Даний інцидент стався трохи більше, ніж за два місяці до того, як российсикй літаків Airbus A321 зазнав аварії на Синайському півострові після вильоту з аеропорту Шарм Ель-Шейха.

Нагадаємо, в ніч на четвер ЗМІ розповсюдили інформацію, що розвідка США дізналася про бомбу на борту А321 завдяки перехопленню даних. Імовірно бомбу заклали прихильники "Ісламської держави" або пов'язані з ним угруповання. Тим не менше, посол Російської Федерації в Єгипті заперечує теракт на борту А321.

Зазначимо, розшифровка бортових самописців А321 не допомогла встановити причину аварії. Протягом двадцяти хвилин польоту всі системи літака працювали в штатному режимі. Потім відбулася подія, що спричинила одномоментне відключення фіксації всіх параметрів роботи систем А321.

Пасажирський лайнер російської компанії "Когалимавіа", який прямував з Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, зазнав аварії через 23 хвилини після вильоту на півночі єгипетського півострова Синай. Всі 224 людини, що знаходилися на борту, загинули. Серед них було 25 дітей.