UA / RU
Підтримати ZN.ua

Всі члени екіпажу субмарини "Титан" вважаються загиблими — берегова охорона

Офіційні особи припускають, що підводний апарат знищено внаслідок імплозії.

Всі п'ятеро людей на борту підводного апарату «Титан» загинули, а виявлені в зоні пошуку зниклого судна уламки, свідчать про «катастрофічний вибух», заявила берегова охорона США, повідомляє CNN.

За словами контр-адмірала берегової охорони США Джона Могера, в четвер пошукові бригади виявили п'ять різних великих уламків, які були ідентифіковані як рештки «Титану». Він додав, що знайдені на морському дні уламки «відповідають спрямованому всередину вибуху судна» - імплозії.

Хвостовий конус підводного апарату, що прямував до «Титаніка», був знайдений  на відстані близько 1600 футів (480 метрів) від носа історичної корабельної аварії на дні моря,

Водночас, за словами Могера, розташовані на борту субмарини пристрої для прослуховування не зафіксували жодних ознак катастрофічної несправності, яка могла би призвести до загибелі пасажирів підводного судна.

Пошуки та підйом тіл пасажирів, які, ймовірно, загинули після аварії зниклого підводного апарату, тривають.

Туристична компанія OceanGate Expeditions також заявила, що вважає, що п’ятеро пасажирів на борту зниклої субмарини загинули. 

Зв'язок із глибоководним апаратом компанії OceanGate Expeditions, призначеним для доставки туристів до місця загибелі «Титаніка», зник 18 червня приблизно через 100 хвилин після занурення. На борту перебували британський мільярдер Хаміш Хардінг, ветеран глибоководних досліджень із Франції Поль-Анрі Наржеоле, засновник американської компанії, яка влаштовує екскурсії до уламків «Титаніка», Стоктон Раш, а також пакистанський бізнесмен Шахзада Давуд та його син.

Спершу повідомлялося, що кисню на борту батискафу вистачить на 96 годин — чотири доби з моменту занурення. Пізніше фахівці заявили, що за певних дій пасажири все ж таки можуть розтягнути ці запаси на більш тривалий термін.