UA / RU
Підтримати ZN.ua

Все, що рухається та обчислює: Японія вводить нові санкції проти Росії

Під заборону потрапили навіть іграшки

Уряд Японії заборонив експортувати до РФ високотехнологічні товари, що сприяють зміцненню промислової бази Росії. Про це повідомляє сайт Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії.

Більшість товарів із санкційного переліку можуть бути використані безпосередньо під час створення військової техніки. Під заборону потрапили сталь, алюміній та вироби із цих металів, різні машини, верстати та електронна апаратура. Зокрема, Японія не продаватиме Росії безпілотники, навігаційні системи, а також обладнання, яке застосовується в авіації та космонавтиці. Заборонили продавати у РФ навіть японські механічні іграшки та масштабні моделі.

Читайте також: Японія виділила Україні новий пакет допомоги на 470 млн доларів: на що спрямовані кошти

У повідомленні японської мінекономіки зазначено, що обмеження запроваджуються «у світлі нинішньої міжнародної ситуації навколо України та з метою сприяння міжнародним зусиллям щодо досягнення міжнародного миру».

Нові санкції набудуть чинності 7 квітня 2023 року. Вони, по суті, є продовженням тих обмежень, які японський уряд запровадив 28 лютого поточного року.