UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВПС США почали усувати від служби військовослужбовців, які відмовилися робити щеплення від COVID-19

Повний курс вакцинації пройшли 96% військовослужбовців США.

У четвер через відмову від вакцинації проти COVID-19 було звільнено від виконання своїх обов'язків шістьох людей, включаючи двох командирів батальйонів, з можливістю подальшого звільнення, повідомляє Defense One.

Ще близько 4 тис. солдатів і офіцерів, які не виконали наказу про обов'язкову вакцинацію до 15 грудня, отримали письмові догани з повідомленням про вживання щодо них аналогічних заходів.

За даними видання, повний курс вакцинації від COVID-19 пройшли 461 209 військовослужбовців, що становить 96% від загальної кількості сухопутних військ. Ще 7250 солдатів і офіцерів зробили перше щеплення, тоді як 3864 військовослужбовців рішуче відмовилися щепитися.

Читайте також: Суд США відновив вимогу адміністрації щодо обов'язкової вакцинації або тестування на COVID-19 працівників великих підприємств

Крім того, близько 2 тис. солдатів та офіцерів подали прохання про звільнення від обов'язкової вакцинації за медичними показаннями або релігійними переконаннями.

Раніше повідомлялося про те, що вакцини CoronaVac від компанії Sinovac, Janssen від компанії Johnson & Johnson та російська вакцина Sputnik V практично не захищають від нового штаму коронавірусу "Омікрон", свідчать результати наукового дослідження, проведеного Університетом Вашингтона та швейцарським виробником ліків Hu.