UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВПС Ізраїлю завдали серію ударів по об'єктам ХАМАС у секторі Газа

Ізраїльська авіація знищила 15 військових об'єктів у секторі Газа.

Бойова авіація Армії оборони Ізраїлю завдала серію ударів по об'єктах угрупування ХАМАС у секторі Газа в ніч на неділю, 3 червня, повідомляє прес-служба ЦАХАЛу. Цілями для авіаударів стали 15 військових об'єктів: склади і підприємства з виробництва боєприпасів, тренувальний табір, об'єкти військово-морських сил ХАМАС на північному узбережжі Гази.

Нагадаємо, 23 травня група бойовиків ХАМАС з сектора Газа зуміла прорвати ізраїльський кордон і підпалити армійський пост. У відповідь на ці дії військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по позиціях морської поліції руху ХАМАС в регіоні, а також по об'єкту "підземної терористичної інфраструктури".

14 травня, в день перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму та 70-ї річниці проголошення Держави Ізраїль відбулися масові заворушення в секторі Газу поблизу ізраїльського кордону. Під час спроб прорвати кордон загинуло 60 осіб, близько 2700 отримали поранення. Як стало відомо пызныше, 52 убитих були членами терористичного угрупування ХАМАС.