UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вперше з часів війни у В'єтнам зайшов атомний авіаносець США

На борту авіаносця і супроводжуючих кораблів перебувають близько 6 тисяч моряків, військових льотчиків і технічного персоналу.

У в'єтнамський порт Дананг увійшла ударна група бойових кораблів ВМС США на чолі з атомним авіаносцем Carl Vinson. Також до складу ескадри увійшли ракетний есмінець Wayne E. Meyer і ракетний крейсер Lake Champlain, повідомляє ТАСС.

Як повідомили в міністерстві закордонних справ В'єтнаму, це перший з часів закінчення війни в 1975 році візит американського авіаносця і відбувається він за домовленістю, що була досягнута між керівництвом двох країн в 2017 році.

"Дружній візит загону кораблів ВМС США до В'єтнаму спрямований на подальше зміцнення взаємодії між двома країнами в рамках відносин всеосяжного партнерства, що сприяє підтриманню миру, стабільності, безпеки, співробітництва та розвитку в регіоні", - зазначила офіційний представник МЗС Ле Тхі Тху Ханг.

На борту авіаносця і супроводжуючих кораблів перебувають близько 6 тисяч моряків, військових льотчиків і технічного персоналу. У Дананге американські військовослужбовці здійснять візити ввічливості керівництву міста і командуванню 3-го військово-морського району В'єтнамської народної армії, візьмуть участь в тематичних семінарах, у благодійних акціях, а також у спортивних та громадських заходах.

Повідомлялося, що 17 лютого до акваторії Чорного моря увійшли ракетні есмінці Військово-морських сил США Carney і Ross.

У 6-му флоті ВМС США нагадали, що попередній раз два бойових кораблі одночасно перебували в Чорному морі під час спільних з Україною навчань Sea Breeze у липні 2017 року.