UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ вважає необхідним посилити законодавство відносно обігу електронних сигарет

А також нагадує про їхню небезпеку

Всесвітня організація охорони здоров’я наголосила на ризиках для здоров’я від електронних сигарет та закликає до посилення регулюючого їх обіг законодавства. Про це повідомляє Радіо Свобода.

У звіті ВООЗ повідомили, що е-сигарети «викликають звикання та не є нешкідливими».

В організації додали, що електронні пристрої для куріння становлять підвищену небезпеку для дітей та підлітків, які можуть від них перейти до звичайних сигарет.

У ВООЗ визнали, що довгострокові наслідки куріння електронних сигарет вимагають додаткових досліджень. Але наявні говорять про можливі зв’язки куріння цих пристроїв із захворюваннями серця, проблемами з кровообігом, легенями та кров’яним тиском. Також через е-сигарети курці отримують більші дози нікотину, ніж через звичайні.

Як нагадали в організації, курці є більш вразливими і до нової коронавірусної інфекції – курців частіше госпіталізують з COVID-19 та вони частіше помирають від цього захворювання.

Читайте також: Куріння провокує розвиток важкої стадії захворювання COVID-19 — дослідження

Нагадаємо, що 1 червня, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, що забороняє куріння електронних сигарет в громадських місцях. Законопроект підтримали 339 народних депутатів.