UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ оцінила епідситуацію в 11 країнах Європи — Швеція обурена

«Число звернень в реанімацію на дуже низькому рівні, і навіть смертність починає знижуватися».

Регіональний директор ВООЗ з питань Європи Ханс Клюге заявив, що у Швеції та це 10 країнах Європи значно прискорилося поширення коронавірусу. Про це повідомляє ВВС.

В свою чергу головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл обурюється такими висновками та називає їх абсолютно неправильною інтерпритацією даних. Натомість він вважає, що зростання нових зафіксованих випадків варто пояснювати насамперед збільшенням кількості тестувань.

«Число звернень в реанімацію на дуже низькому рівні, і навіть смертність починає знижуватися», — сказав Андерс Тегнелл.

Зазначається, що за даними ВООЗ  за останні 14 днів у Швеції було 155 випадків інфікування на 100 тисяч жителів, що набагато вище, ніж в більшості європейських країн.

Читайте також: ВООЗ: Пандемія COVID-19 продовжує набирати обертів

Вперше спалах коронавірусу в китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила   міжнародну надзвичайну ситуацію   через коронавируса, а вже 11 березня - пандемію.

За прогнозами ВООЗ, вже на наступному тижні кількість хворих досягне 10 млн по всьому світу.