UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Вони думали, що позбулися вірусу, Але це не так": головний інфекціоніст США заявив про загрозу нової хвилі COVID-19

Ентоні Фаучі сказав можливості виникнення вірусу з Європи в США вже через кілька тижнів.

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі повідомив про загрозу нової хвилі COVID-19, передає " Голос Америки ", посилаючись на Fox News Sunday.

У програмі на телеканалі Fox News Sunday лікар заявив, що говорити про перемогу над COVID-19 зарано. Ентоні Фаучі нагадав про нові штами інфекції та способи її поширення в Європі, а також попередив про можливість їх виникнення в США вже через кілька тижнів.

«Вони думали, що позбулися вірусу, Але це не так. І тепер кількість випадків збільшується », - сказав Ентоні Фаучі.

Лікар також говорив про те, як подолати скептицизм з приводу вакцинації, особливо серед республіканців. Ентоні Фаучі закликав екс-президента Дональда Трампа переконати своїх прихильників в її необхідності. На його думку, якби екс-президент висловився на підтримку щеплень проти COVID-19, це мало б «величезне значення».

Також видання освітило дані опитування, в ході якого майже половина чоловіків, які відносять себе до Республіканської партії США, сказали, що не будуть вакцинуватися від COVID-19.

За останніми даними порталу Worldometer, в США виявлено 30,078 млн випадків COVID-19, більш 547,1 тисяч інфікованих померли, 22,163 мільйонів одужали.

Читайте також: США зробили 100 млн щеплень від коронавірусу

Раніше Сполучені Штати посилили обмеження на в'їзд в умовах пандемії: тепер після прибуття з-за кордону доводиться проходити обов'язкову самоізоляцію. Відповідний указ підписав президент Джо Байден.

При в'їзді також потрібен буде негативний тест на коронавірус. Крім цього, в транспорті і літаках вводиться посилений масочний режим, а в аеропортах будуть пильно стежити за дотриманням правил.