UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії загинули вже понад 1400 людей. Країни трясе без упину (карта)

Моніторингові служби повідомляють, що підземні поштовхи магнітудою в понад 4 бали фіксуються постійно. 

Внаслідок низки землетрусів, які відбулися 6 лютого, у центрі Туреччині та на північному заході Сирії загинули вже понад 1400 людей, пише Reuters. Кількість постраждалих зросла до 5 385 лише в Туреччині. 

ЗМІ зазначає, що землетруси відчули також на Кіпрі та в Лівані. 

Наразі невідомо, скільки руйнувань завдав другий землетрус, який відбувся в регіоні кілька годин тому, оскільки рятувальники продовжують рятувальну операцію за поганий погодних умов. 

"Нас трясло, як колиску. Нас було дев'ятеро вдома. Двоє моїх синів досі під завалами, я їх чекаю", - розповіла одна з жінок. 

Тим часом Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр публікує дані, які свідчать про те, що підземні поштовхи в регіоні відбуваються без упину. 

© Getty Images
© Getty Images
© Getty Images
© Yeni Safak

Читайте також: Землетрус в Туреччині пошкодив фортецю, яка є частиною спадщини ЮНЕСКО

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,7 бала за шкалою Ріхтера сколихнув провінцію Кахраманмараш-Пазарджик вранці в понеділок, 6 лютого. Його жертвами стали понад тисячу людей у Туреччині та прикордонних із нею районах Сирії.

Тим часом генеральний менеджер AFAD зі зменшення ризику землетрусів професор Татар заявив про існування ризику повторних поштовхів протягом наступних днів. Як наслідок, новий землетрус магнітудою в понад 7 балів стався вже вдень, близько 12:25.