UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок ударів Ізраїля по Лівану загинули майже 500 людей — Politico

Близько 5 тисяч осіб отримали поранення.

Внаслідок ізраїльських авіаударів по Лівану 23 вересня загинули щонайменше 492 людини, в тому числі 35 дітей, згідно з даними ліванських органів охорони здоров'я. Ізраїльські військові завдали ударів по сотнях цілей по всій країні в рамках нової масштабної атаки по "Хезболлі", підтримуваному Іраном бойовому угрупованню і політичній партії, що базується в Лівані, пише Politico.

Така атака Ізраїля викликає побоювання щодо ширшої регіональної війни на Близькому Сході. Сотні людей були змушені покинути свої домівки, а міністр внутрішніх справ Лівану Бассам аль-Мавлаві оголосив, що школи в Бейруті, Тріполі й на півдні Лівану будуть відкриті в якості притулків, повідомляють місцеві ЗМІ.

Читайте також: "Хезболла" випустила понад 8000 ракет в бік Ізраїля з 7 жовтня 2023 року — посол Ізраїля в ООН

Раніше міністр оборони Ізраїля Йоав Галант заявив, що Ізраїль "посилює удари в Лівані" і пообіцяв продовжувати атаки "до тих пір, поки ми не досягнемо наших цілей".

Нагадаємо, що президент Ізраїля Іцхак Герцог зазначив, що його країна "абсолютно не прагне" до ескалації напруженості з "Хезболлою" в повномасштабну війну, але що вона прагне забезпечити безпечне повернення десятків тисяч ізраїльтян, які були змушені покинути свої будинки поблизу північного кордону з Ліваном. Він також додав, що "якщо війна ведеться проти нас, ми підемо до кінця".

Читайте також: Ізраїль завдав авіаудару по Бейруту: загинув командир "Хезболли"

Крім того, США прямо застерегли Ізраїль від початку повномасштабної війни з "Хезболлою". Джон Кірбі, речник Ради національної безпеки США, попередив Ізраїль, що існують "кращі способи" забезпечити повернення ізраїльських громадян до їхніх будинків на півночі, "ніж війна, ескалація, а потім відкриття другого фронту".