UA / RU
Підтримати ZN.ua

У результаті протестів в Алмати за медичною допомогою звернулися близько 200 осіб

Госпіталізували 40 осіб.

У результаті масових протестів у місті Алмати в Казахстані за медичною допомогою звернулися близько двох сотень людей. Про це повідомили в управлінні громадського здоров'я міста.

«За даними Управління громадського здоров'я м. Алмати, до лікувальних закладів звернулося 190 осіб, із них за швидкою допомогою 150 та 40 за самозверненням», – йдеться у повідомленні.

Із них 40 людей госпіталізували. У реанімації перебувають семеро людей, з них четверо – співробітники поліції.

«Серед усіх постраждалих - 137 поліцейських та 53 цивільні особи», – додали в управлінні громадського здоров'я.

Повідомлялося, що у результаті масових протестів у Казахстані затримали 200 людей. При цьому в Алмати, Алматинській області та на заході Казахстану введено режим надзвичайного стану.

Читайте також: Токаєв запровадив надзвичайний стан ще в одному регіоні Казахстану

Протести проти підвищення цін на газ, що почалися минулої неділі, охопили весь Казахстан. Нині мітинги, масові ходи відбуваються у всіх великих містах країни, поліція проводить затримання, в Алмати застосовані світлошумові гранати, сльозогінний газ.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду, тимчасово виконуватиме обов'язки глави уряду Аліхан Смаїлов. Крім того, президент має намір запровадити держрегулювання цін на соціально значущі товари, а також на бензин та дизель, розробити закон «Про банкрутство фізичних осіб».