UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок ізраїльського обстрілу в Газі загинули десятки людей — Reuters

Бойові дії в Секторі Гази продовжуються.

Ізраїльські війська вбили щонайменше 48 палестинців за останні 24 години в Секторі Гази в ході боїв з бойовиками ХАМАС, повідомили сьогодні, 2 вересня, палестинські офіційні особи.

Сім палестинців загинули в результаті двох ізраїльських авіаударів по місту Газа, в той час як два авіаудари вбили ще шістьох в Бурейджі та Нусейраті, двох з восьми таборів біженців в Секторі Гази. Озброєні підрозділи ХАМАСу та "Ісламського джихаду" заявили, що бойовики обстріляли ізраїльські сили на півночі, півдні та в деяких центральних районах Гази протитанковими ракетами й мінометним вогнем, інформує Reuters.

Читайте також: Щонайменше дев'ять палестинців загинули в результаті операції Ізраїля на Західному березі річки Йордан — Reuters

Нагадаємо, що 25 серпня у Каїрі між ХАМАС та Ізраїлем проходили перемовини щодо припинення вогню у Секторі Гази. Проте вони завершилися без конкретних домовленостей. Сторони не погодилися на запропоновані посередниками компроміси.

Невдовзі Ізраїль охопили масові протести після вбивства шістьох заручників у Секторі Гази. До пів мільйона людей вийшли на демонстрації в Єрусалимі, Тель-Авіві та інших містах, вимагаючи від прем’єра Беньяміна Нетаньягу зробити більше, аби повернути додому 101 заручника, які залишаються у полоні ХАМАС.