UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок авіакатастрофи в Непалі загинули щонайменше 68 із 72 людей на борту

Свідки чули крики про допомогу зсередини охопленого вогнем літака, але через полум'я та дим не могли підібратися. 

У неділю у Непалі літак, який здійснював 27-хвилинний політ до туристичного міста Покхара, врізався в ущелину, коли намагався приземлитися в нещодавно відкритому аеропорту. Загинули щонайменше 68 із 72 людей на борту. Принаймні один свідок повідомив, що чув крики про допомогу зсередини охопленого вогнем літака, ця авіакатастрофа стала найбільшою за кількістю жертв в країні за три десятиліття, пише Associated Press.

Через кілька годин після настання темряви десятки глядачів скупчилися навколо місця аварії поблизу аеропорту в курортному місті, поки рятувальники прочісували уламки на краю скелі та в яру під ним. Чиновники призупинили пошуки чотирьох зниклих безвісти на ніч і планували відновити пошуки в понеділок.

Читайте також: Авіакатастрофа в Танзанії забрала життя 19 людей

Місцевий житель Бішну Тіварі, який поспішив на місце аварії поблизу річки Сеті, щоб допомогти в пошуку тіл, сказав, що рятувальні роботи ускладнювали густий дим і шалена пожежа.

«Полум'я було настільки сильним, що ми не могли підійти до уламків. Я чув, як чоловік кричав про допомогу, але через полум'я та дим ми не могли йому допомогти», — сказав Тіварі.

Управління цивільної авіації Непалу не повідомило, що стало причиною аварії.

Читайте також: Авіакатастрофа в Греції: всіх членів екіпажу українського Ан-12 витягнули з-під завалів

Один зі свідків, який бачив все з тераси свого будинку сказав, що він бачив, як літак різко обертався в повітрі після того, як почав знижуватися до землі. Згодом, як сказав Гаурав Гурунг, літак упав носом і врізався в ущелину.