UA / RU
Підтримати ZN.ua

Власника TikTok зобов'язали продати всі активи в США за три місяці

Президент США зажадав позбутися активів в США власників TikTok.

Компанія ByteDance, яка володіє сервісом TikTok, за три місяці повинна продати всі свої активи в США, вказує прес-служба Трампа.

Свій указ президент США оголосив недавно. Відповідно до припису, ByteDance зобов'язана знищити за 90дней всі зібрані нею особисті дані користувачів.

Також Трамп заборонив указом ByteDance покупку музичного сервісу musical.ly. У документі сказано, що це зроблено з міркувань національної безпеки.

Нагадаємо, що Дональд Трамп підписав укази, які забороняють американцям користуватися і мати справу з такими китайськими компаніями, як ByteDance і Tencent. Саме дані корпорації виступають власниками TikTok і месенджера Weсhat. "Будь-яка угода будь-якої особи", яка підпадає під юрисдикцію США, з зазначеними компаніями або їх "дочками" буде переслідувала за законом.

Раніше материнська компанія ByteDance заявила, що розглядає можливість перенесення штаб-квартири TikTok за кордон після повідомлення британських ЗМІ про те, що підрозділ може переїхати в Лондон.

Інвестиції TikTok в Ірландію в розмірі 420 мільйонів євро (499 мільйонів доларів) відбуваються на тлі ускладнень відносин між Китаєм і Заходом через розбіжності з кількох питань, від торгівлі і боротьби з коронавірусів до політичної ситуації в Гонконзі.