UA / RU
Підтримати ZN.ua

Власник «Бурдж Халіфа» виходить з іміджевого будівельного проекту Лукашенки – Reuters

Компанія Мохамеда Алаббара спрямує інвестиції у Сербію у спільний проект із зятем Дональда Трампа

Магнат з ОАЕ Мохамед Алаббар, який є засновником Emaar Properties, що збудувала найвищий у світі хмарочос «Бурдж Халіфа», виходить з ринку Білорусі, де мав частку у будівельному проекті у Мінську. Причина – західні санкції щодо Білорусі. 

«Алаббар досяг попередньої домовленості про продаж своєї частки в багатомільярдному девелоперському проекті в Мінську, столиці Білорусі, через свою інвестиційну компанію Symphony Global Holdings, повідомили люди, знайомі з цим питанням», – повідомляє Reuters. 

Читайте також: «Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто» – Лукашенка

Вихід еміратського девелопера з Білорусі відбувається на тлі нової співпраці з Джаредом Кушнером, зятем колишнього президента США Дональда Трампа, щодо перебудови колишньої будівлі штабу югославської армії в Сербії на житловий комплекс. Про їхню співпрацю раніше не повідомлялося.

Джаред Кушнер (праворуч) – чоловік Іванки Трамп, дочки Дональда Трампа (ліворуч)
EPA-EFE/JUSTIN LANE

У розмові з Reuters Алаббар відмовився відповідати на питання про особу потенційного покупця і обговорювати причини рішення про продаж мінських активів. Щодо Сербії еміратський мільярдер сказав, що він «позитивно дивиться на співпрацю з Кушнером» і «дуже радий більш високому рівню розвитку на ринку». Він не уточнив, що саме передбачатиме це партнерство.

Читайте також: ЗМІ: Аляксандр Лукашенка підписав гарантії недоторканості для себе та своєї сім’ї

Минулого місяця Кушнер повідомив агентству Reuters, що веде переговори про інвестування в Белград, столицю Сербії, з метою трансформації армійської будівлі, але сказав, що угода перебуває на стадії переговорів і може не відбутися.

Людина, знайома з планами Кушнера в Сербії, сказала, що Алаббар бере участь у реконструкції як радник, і поки що зарано говорити про те, чи будуть еміратці також інвестувати в цей проект. 

Читайте також: У Євросоюзі вкотре заявили, що не визнають Лукашенка президентом Білорусі

Нагадаємо, у грудні 2023 року США запровадили санкції проти білоруського оборонного сектору, який сприяє російській війні проти України, а також проти олігархів з оточення диктатора Лукашенки та підприємств, що заробляють гроші для його режиму.