UA / RU
Підтримати ZN.ua

Владі США заборонили обмежувати роботу TikTok

Суддя визнав, що в тиску Трампа на власника сервісу немає юридичних підстав.

У США суд округу Колумбія заборонив обмежувати роботу сервісу TikTok. Правда, заборона тимчасовий. Він діє, поки справа розглядають в суді,

У понеділок, 7 грудня, суддя визнав, що в тиску адміністрації президента Дональда Трампа на власника сервісу немає юридичних підстав.

Чинний президент Трамп дав зрозуміти своїм радникам, що його не влаштовують умови угоди між корпорацією Oracle і китайської ByteDance, власником сервісу TikTok. Трамп обгрунтував свою позицію міркуваннями нацбезпеки. Влада США хочуть з'ясувати, чи передає сервіс зібрані дані владі КНР. Представники TikTok неодноразово відкидали подібні припущення.

Читайте також: YouTube вирішив запустити аналог TikTok

Раніше повідомлялось, що ByteDance розраховує зберегти за собою контроль над американським бізнесом TikTok в рамках угоди з Oracle. За словами співрозмовників видання, ByteDance пропонує виділити TikTok в самостійну компанію, яка буде зареєстрована в США, але залишиться під контролем ByteDance. Передбачається, що Oracle стане технологічним партнером TikTok в Штатах і отримає міноритарний пакет акцій компанії.

ByteDance вважає, що запропоновані умови повинні звести нанівець побоювання щодо безпеки даних американських користувачів TikTok, викладені раніше владою США.