UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Єгипту заявила, що її терпець може увірватися і вона розжене протести

Тимчасовий уряд Єгипту звинувачує протестувальників у підбурюванні до насильства і використанні зброї. Військові не виключають, що можуть розігнати протести.

Рішення єгипетського уряду про розгін сидячих акцій протесту прихильників "Братів-мусульман" на площах Рабіа аль-Адавія і ан-Нахда є остаточним, заявив у середу прем'єр-міністр Єгипту Хазем Баблаві.

Голова єгипетського кабінету міністрів заявив, що протести перейшли всі межі мирних акцій, а терпіння уряду практично вичерпалося. Він попередив, що будь-яке використання зброї проти поліцейських або мирних громадян "буде зустрінуто силовими і рішучими діями".

Балаві знову попросив учасників акцій протесту швидко розійтися по домівкам і повернутися на роботу, додавши, що "ті, чиї руки не забруднені кров'ю, уникнуть судового переслідування".

В середу єгипетська влада заявила, що спроби іноземних посередників сприяти врегулюванню конфлікту між прихильниками і противниками поваленого президента Єгипту Мухаммеда Мурсі завершилися безрезультатно.

Раніше надійшли повідомлення про те, що єгипетська армія і тимчасовий уряд запропонували "Братам-мусульманам" припинити демонстрації в обмін на звільнення лідерів руху і на три посади у кабінеті міністрів.

Західні дипломати, зокрема перший заступник держсекретаря США Вільям Бернс і спеціальний представник ЄС Бернардіно Леон, провели зустріч з лідерами "Братів-мусульман", ув'язненими у тюрмі "Акраб". Міжнародні посередники намагалися домовитися з ними про компроміс.

Нагадаємо, 3 липня єгипетські військові підтримали масові виступи опозиції і відсторонили від влади президента Мухаммеда Мурсі - висуванця "Братів-мусульман", який пробув при владі лише рік. Сам Мурсі і активісти руху були заарештовані.

Після цього в Єгипті не припиняються маніфести ісламістів, що вимагають "повернення законності". В заворушеннях вже загинули понад 300 осіб, тисячі постраждали. !zn

Читайте також:

Європа може допомогти Єгипту тільки порадою

МВФ відмовився працювати з новою владою Єгипту до їх міжнародного визнання

До демонстрацій в Каїрі приєдналися бойовики "Аль-Каїди"

В Єгипет повертаються часи Хосні Мубарака