UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Венесуели затримала громадян США та звинуватила їх в незаконному вторгненні

Венесуельська влада заявила, що під час зірваноъ спроби вторгнення було вбито вісім осіб.

У своєму зверненні на державному телебаченні глава Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що в понеділок влада заарештувала 13 "терористів", імовірно причетних до змови, яка, за його словами, була погоджена з Вашингтоном, повідомляє Reuters.

За словами Мадуро іноземці прямували до Венесуели для того, щоб влаштувати державний переворот і позбавити його влади. Серед затриманих, за словами Мадуро, двоє громадян США (ідентифіковані Венесуелою як Аарон Баррі і Люк Денман) і являються співробітниками служби безпеки президента США Дональда Трампа.

Державний департамент США не надав коментарів з приводу арештів. Офіційні особи США категорично заперечували будь-яку причетність уряду США до вторгнення.

Людина, знайомий з цим питанням, сказала, що два громадянина США були схоплені під час облави і, вважає, що вони знаходяться під вартою військової розвідки Венесуели.

Джерело, виступаючи на умовах анонімності, повідомило, що подробиці надійшли від контактів з венесуельськими силами безпеки.

Читайте також: США знімуть санкції з Венесуели, якщо Мадуро покине пост президента

Лідер опозиції Хуан Гуайдо ставить під сумнів урядову версію подій, наполягаючи на тому, що Мадуро прагне відволікти людей від інших проблем останніх днів, включаючи бунт у в'язниці із загиблими, і жорстокі бої між бандитськими групуваннями в столиці Венесуели, місті Каракасі.

Раніше, у Венесуелі заявили про вторгнення терористів з Колумбії. Уряд Мадуро повідомив про присічення вторгнення "найманців-терористів".

Також, голодні бунти у Венесуелі, люди виходять на вулиці і грабують магазини. У Венесуелі сотні людей вийшли на протести через брак їжі. Люди грабували супермаркети та інші магазини з їжею.