UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Венесуели видворяє телеканал CNN за висвітлення антиурядових протестів

Як заявив президент Ніколас Мадуро, CNN займається тим, що цілодобово намагається показати світові, що у Венесуелі йде громадянська війна.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив американський телеканал CNN у "пропаганді війни" у країні і пригрозив відключити його кабельне мовлення, якщо телеканал не виправиться. За словами Мадуро, адміністративна процедуру з видворення CNN вже розпочато і міністру інформації та зв'язку доручено передати це керівництву каналу, пише у п'ятницю газета El Universal.

Як заявив президент, CNN займається тим, що цілодобово намагається показати світові, що у Венесуелі йде громадянська війна.

Йдеться про антиурядові виступи, які минулого тижня набули загрозливого характеру і супроводжувалися зіткненнями з силами правопорядку, що призвело до загибелі вже п'яти осіб і поранення десятків людей.

Протести посилилися після того, як опозиційний лідер Леопольдо Лопес, оголошений у розшук за організацію цих виступів, добровільно здався владі. У столиці Каракасі на вулиці вийшли десятки тисяч людей.

Мітингувальники, в основному студенти, висловлюють невдоволення владою і важкою економічною ситуацією в країні, а також вимагають розслідувати загибель людей, припинити переслідування активістів опозиції і діяльність проурядових збройних загонів.

Як зазначають на Заході, венесуельські телеканали практично не висвітлюють антиурядові протести. А до іноземних, які присвячують їм свої випуски про події у Венесуелі, застосовують санкції. Так, минулого тижня розпорядженням Мадуро було припинено мовлення колумбійського телеканалу NTN24. Як заявив президент, цей канал "наганяв тривогу чутками про державний переворот". !zn

Читайте також:

Венесуела висилає американських дипломатів, звинувативши їх в підтримці опозиції - "як в Україні"

Президент Венесуели створить віце-міністерство щастя

Президент Венесуели отримав особливі повноваження для боротьби з "продажною буржуазією"

Армію Венесуели кинули на боротьбу з цінами в магазинах