UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Венесуели розслідує версію про отруєння Чавеса "темними силами"

В.о. президента Венесуели "майже впевнений, що Уго Чавеса було заражено раком. В опозиції глузують з "теорії змови".

Влада Венесуели має намір почати офіційне розслідування версії можливого отруєння президента країни Уго Чавеса, який помер 5 березня після двох років боротьби з раком.

"Ми майже впевнені, що команданте Уго Чавеса було заражено раком", - заявив в.о. глави держави Ніколас Мадуро в інтерв'ю місцевому телеканалу Telesur.

За словами політика, онкологічне захворювання лідера боліваріанської революції "не вписувалося ні в які рамки". Він вважає, що саме отруєння стало причиною раптового розвитку раку у Чавеса і летального результату.

"Ми з'ясуємо правду. Інтуїція нам підказує, що наш команданте Чавес був отруєний темними силами, які хотіли змусити його звернути з правильного шляху", - сказав Мадуро.

Тим часом опозиція вважає звинувачення в отруєнні президента типовим проявом бажання влади зміцнити віру народу в теорію змови імперіалістичних держав.

Тим самим, на думку опозиційних сил, керівництво країни прагне відвернути увагу населення від щоденних проблем.

Нагадаємо, Уго Чавес керував Венесуелою протягом 14 років. З 2011 року президент боровся з раком. В грудні 2012 року на Кубі йому була зроблена чергова, четверта операція з видалення пухлини, наслідком якої стала легенева інфекція. 5 березня Чавес помер у військовому госпіталі Каракаса.

Раніше президент Болівії Ево Моралес заявив, що "майже впевнений у тому, що Чавеса було отруєно". На його думку, до цього можуть бути причетні спецслужби США.

Зараз у Венесуелі триває підготовка до позачергових президентських виборів, які відбудуться 14 квітня.

Як очікується, основними суперниками стануть наступник Чавеса Ніколас Мадуро і лідер опозиції Енріке Капрілес, що на минулих виборах програв Чавесу у другому турі з незначним відривом. !zn

Читайте також:

Тіло Уго Чавеса забальзамують та помістять в музей

Стала відома причина смерті Чавеса: це не рак

Смерть Чавеса засмутила Росію і надихнула США