UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада США закупить у Pfizer новий препарат від коронавірусу Paxlovid

За даними компанії, Paxlovid здатний на 89% скоротити ризик госпіталізації чи смерті при коронавірусі.

У США адміністрація президента Джо Байдена планує заплатити понад $5 млрд за запас нового препарату Pfizer від COVID-19, якого вистачить приблизно на 10 млн курсів лікування після того, як компанія налагодить виробництво наступного року, передає nytimes.

Чиновники в галузі федеральної охорони здоров'я описують препарат як нову потужну зброю проти COVID-19. При своєчасному введенні до досвідчених груп невакцинованих людей із групи високого ризику, у яких розвинулися симптоми захворювання, препарат різко знизив ризик госпіталізації та смерті.

Йдеться про препарат Paxlovid (інгібітор протеази плюс ритонавір). Його випускають у формі пігулок.

Про завершення другої фази випробувань Paxlovid компанія повідомила 5 листопада. За її даними, препарат знижує ризик госпіталізації чи смерті після зараження коронавірусом на 89%. Серед учасників випробування не було зафіксовано жодного смерті, додали в Pfizer.

Раніше стало відомо, що Pfizer підписала угоду з Патентним пулом лікарських засобів, яка дозволить компаніям по всьому світу виробляти їх експериментальні ліки від коронавірусу COVID-19. Патентний пул лікарських засобів – це організація, що діє за підтримки ООН, яка сприяє розробці медичних препаратів для країн із низьким та середнім рівнем доходу.

Читайте також: Pfizer дозволила за ліцензією виготовляти ліки від COVID-19 під своїм брендом

Раніше повідомлялося, що українські вчені також винайшли пероральну вакцину від коронавірусу.