UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Сирії попередила про загрозу застосування хімічної зброї в Європі

Офіційний Дамаск звинувачує в застосуванні хімічної зброї якісь терористичні групи, підтримувані США.

Офіційний представник МЗС Сирії Фейсал Макдад 28 серпня заявив, що деякі терористичні групи незабаром застосують хімічну зброю проти жителів Європи.

За його словами, ці групи отримують підтримку з боку США, Великобританії і Франції, і саме вони стоять за хімічною атакою з використанням зарину, здійсненої 21 серпня в східних передмістях Дамаска. "Це повинно негайно припинитися", - зажадав Макдад.

Дипломат при цьому підкреслив, що уряд Сирії вже передав експертам ООН документи і матеріали, що підтверджують озвучену ним інформацію.

Ніякої реакції на заяви представника сирійського Мзс поки не надійшло ні від працюючої в Сирії місії інспекторів ООН, ні від урядів США, Великобританії та Франції.

За словами генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, експертам необхідні ще чотири дні, щоб прийти до обгрунтованих висновків про події в передмістях Дамаска. Країни Заходу, звинувачені сирійцями в допомозі терористам, звинувачують у хімічній атаці урядові війська.

Увечері 28 серпня в Нью-Йорку має відбутися засідання Ради безпеки ООН, на якому буде розглянуто підготовлений Лондоном проект резолюції по Сирії. У тексті цього документа Великобританія запропонувала засудити уряд Сирії за застосування хімічної зброї і дозволити світової спільноти прийняти "всі необхідні заходи" для недопущення подібного надалі. !zn

Читайте також:

В Ірані погрожують атакувати Ізраїль в разі удару США по Сирії

Експерти спрогнозували три варіанти військової операції в Сирії - від символічних ударів до лівійського сценарію

Венесуела звинуватила США в намірі розв'язати світову війну

Розвідка США отримала доказ застосування владою Сирії хімічної зброї