UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Португалії відновлює обмеження проти COVID-19

Португалія повертається до обмежень COVID, незважаючи на високий відсоток вкцинації.

Португалія повертає деякі жорсткі обмеження проти коронавірусу COVID-19 менш як через два місяці після скасування більшості з них, при вакцинації 86% населення, повідомляє агентство Associated Press.

Прем'єр-міністр Антоніу Кошта заявив 25 листопада, що нещодавнє зростання кількості коронавірусних інфекцій змусило уряд діяти, хоча він зазначив, що у його країні не спостерігалося такого сплеску, як в інших країнах Європи.

З 1 грудня масковий режим знову стане обов'язковим у закритих приміщеннях; цифровий сертифікат, що підтверджує вакцинацію або одужання від коронавірусу, необхідно пред'являти під час входу до ресторанів, кінотеатрів та готелів; і навіть щеплені люди повинні мати негативний результат тесту для відвідування лікарень, будинків для людей похилого віку, спортивних заходів, барів і дискотек.

Крім того, кожен, хто прилітає з-за кордону, має пред'явити негативний результат тесту.

Уряд також рекомендував регулярне самотестування та, по можливості, роботу з дому.

Влада рекомендує регулярно тестуватися і, по можливості, працювати з дому.

За весь період пандемії в Португалії було виявлено понад 1,1 млн випадків зараження коронавірусом та близько 18 тисяч смертей від захворювання. Обидві дози вакцини отримали близько 86,6% населення.

Читайте також: Португалія знімає більшість з карантинних обмежень

Приблизно 20% пацієнтів із COVID-19 скаржаться на проблеми із серцево-судинною системою. Найчастіше ці скарги у пацієнтів, які раніше не страждали на серцево-судинні захворювання, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. Коронавірус викликає пошкодження серцевого м'яза (міокарда) та порушення функції серця, а у разі тяжкого перебігу хвороби може стати причиною утворення рубців на серці.