UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Північної Кореї зажадала від населення багатого врожаю: Рис - це соціалізм

Влада Північної Кореї вимагає від населення домагатися багатого врожаю рису. Державна преса підкреслює, що сформована ситуація вимагає повної продовольчої незалежності КНДР.

Прем'єр-міністр КНДР Пак Бон Дю вказав на необхідність вчасно та якісно завершити висадку рису - основного продукту харчування корейців. Глава уряду відвідав сільські кооперативи в провінції Пхенан-Намдо, відзначив важливість впровадження в сільське господарство передових наукових і технологічних методів, збільшення виробництва добрив в країні.

"Рис - це соціалізм", - наводять сьогодні місцеві ЗМІ слова Пак Бон Дю, призначеного на цей пост у квітні. Він закликав кооператорів домагатися багатого врожаю, незважаючи на труднощі.

Центральна газета країни "Нодон сінмун" підкреслює, що "ситуація, що склалася, вимагає повної продовольчої незалежності КНДР". Зазначається, що якщо в республіці буде достатньо продовольства, то вона може і далі домагатися економічного прогресу при одночасному зміцненні сил ядерного стримування, "незважаючи на протидію Сполучених Штатів та інших держав, що приєдналися до їхньої змови проти Пхеньяну".

Упор в пресі робиться на необхідність хазяйського підходу до техніки і обладнання. Газети нагадують, що в цьому році Трудова партія Кореї визначила сільське господарство пріоритетним напрямом розвитку національної економіки. Тому підкреслюється необхідність "опиратися на творчі здібності і сили народних мас, вести роботи науковими методами відповідно до реальних умов".

У кооперативи доставляють запасні частини для сільськогосподарської техніки, споживчі товари. Нарощується виробництво органічних добрив. Розсада висаджується як за допомогою спеціальних тракторів, так і вручну. У вільний час, якого залишається вкрай мало, жителі обробляють особисті городи, де культивують кукурудзу, картоплю, боби, кабачки, цибулю і часник.

В зерновому балансі країни рис займає найбільшу частину. Це пояснюється його більш високою, ніж у інших злаків, врожайністю, що, зокрема, пов'язана з традиційним методом висадки вирощеної в сухому закритому грунті розсади. Цей метод, відпрацьований корейськими землеробами протягом тисячоліть, полягає у висадці на заливні поля - чеки - не насіння, а розсади рису, завчасно вирощеної під плівкою. Врожайність, що досягається у такий спосіб, в умовах гострої нестачі в КНДР придатної для сільського господарства землі, необхідна для забезпечення населення цим основним продуктом харчування. !zn

Читайте також:

Північна Корея попросила продовольчої допомоги у Монголії

КНДР перекинула на узбережжя пускові установки з балістичними ракетами

США вирішили змінити традицію винагороджувати КНДР за повернення за стіл переговорів

Північна Корея відкинула пропозицію Південної про переговори

Японія може стати першою ціллю КНДР