UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Набії відстрілюватиме слонів та бегемотів, щоб роздати м'ясо нужденним

Країну охопила посуха, люди та тварини змагаються за їжу та воду.

Влада Намібії вирішила відстрілювати диких тварин, щоб роздати їх м'ясо нужденним місцевим жителям. Про це пише The Times of India.

Намібія, як і багато африканських країн, переживає сильну посуху, її мешканцям, особливо в сільських районах, не вистачає води та їжі.

Міністерство довкілля планує вбити 723 тварини, зокрема 83 слони, 30 бегемотів, 60 буйволів, 300 зебр і різні види антилоп. 

Читайте також: Африканські слони — на грані повного вимирання

Як йдеться в заяві, опублікованій у понеділок, винищення проводитиметься в парках і громадських зонах, де, на думку влади, кількість тварин перевищує наявні пасовищні землі та водні ресурси.

У рамках тієї ж програми професійні мисливці та компанії, які отримали державний підряд, уже вбили 157 великих травоїдних. Місцеві мешканці отримали понад 56 тонн м'яса.

Міністерство довкілля заявило, що в умовах такої посухи між людиною та тваринами неминучою є конкуренція за їжу та воду. Наявні природні ресурси слід використовувати для блага намібійців, зазначили у відомстві.

За оцінкою ООН, нинішня посуха у південній частині Африканського континенту – найсильніша за останні кілька десятиліть. На межі голоду перебувають близько 68 мільйонів африканців. За останній місяць Намібія вичерпала свої харчові резерви на 84%.