UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Колумбії вилучила понад п'ять тонн кокаїну на суму $185 млн

Партія кокаїну належала злочинному угрупованню "Клан дель Гольфо".

Влада Колумбії спільно зі співробітниками з Панами і США вилучила 5,4 тонн кокаїну на суму $185 млн, повідомили військово-морські сили країни, передає "Інтерфакс ".

Частину вантажу виявили співробітники берегової охорони Колумбії на затриманому ними після погоні швидкісному катері, ще частина була захована на березі.

"Якби цей незаконний товар потрапив до Сполучених Штатів або Європи, це, безумовно, означало б 16 млн доз, які надійшли на вулиці цих країн, це вплинуло б на здоров'я населення всього світу", - заявив журналістам представник командування колумбійських ВМС.

На думку влади Колумбії, ця партія кокаїну належала злочинному угрупованні "Клан дель Гольфо", яку очолює Дайрі Антоніо усуги, відомий як Отоніель, якого підозрюють у незаконному обороті наркотиків в Колумбії і розшукують многомесяцев.

Читайте також: Наркотики в посилці з іграшками: київські митники виявили контрабанду з Індонезії

Українські правоохоронці затримали чергову велику партію кокаїну з Південної Америки. Брикети з наркотиками зберігалися в контейнері в бананами. Наркотики були розфасовані в 47 брикетів, маса брутто яких склала майже 57 кг, і захований в вентиляційних люках контейнера з бананами на складі в Одесі.