UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Ізраїлю і Сирії звинуватила одна одну в організації ракетних атак

Ракетний удар було завдано поблизу ядерного реактора. У свою чергу, міністерство оборони Сирії звинуватило в ескалації конфлікту Ізраїль.

Ізраїль і Сирія звинуватили один одного в ракетних атаках, про що заявили в Twitter ЦАХАЛ і Міноборони Сирії.

«Ракета класу «земля-повітря» було випущено з Сирії по ізраїльському району південного Негева. У відповідь ми нанесли удар по батареї, з якої була запущена ракета, і по допоміжним батареям систем класу «земля-повітря» в Сирії», - йдеться в повідомленні ізраїльської армії.

Видання The Israel Times з посиланням на заяву ЦАХАЛ вказало, що ракетний удар було завдано поблизу ядерного реактора. При цьому спочатку сирійські військові цілилися в літак, тому атака була здійснена силами ППО, зазначили у відомстві. Про заподіяній шкоді ізраїльська сторона не повідомляє.

У свою чергу, міністерство оборони Сирії звинуватило в ескалації конфлікту Ізраїль.

«Сьогодні приблизно в 1:38 ночі противник в особі Ізраїлю здійснив повітряну агресію за допомогою ракетних атак з боку окупованих сирійських Голан, вразивши деякі точки в околицях Дамаска. В результаті агресії були поранені чотири солдати та завдано матеріальну шкоду », - йдеться в повідомленні сирійського військового відомства.

На початку квітня сирійський міністерство оборони повідомляло про ракетний обстріл околиць Дамаска з боку Ізраїлю. В результаті було поранено четверо солдатів, завдано матеріальних збитків. При цьому військове відомство Сирії вказувало, що сирійської армії вдалося відбити велику частину ізраїльських ракет. Запущені вони були з боку ліванської території, вказували в сирійському Міноборони.

Читайте також: Іран звинуватив Ізраїль у вибуху на атомній станції

Представники адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що процес відновлення ядерної угоди з Іраном, яку колишній американський лідер Дональд Трамп розірвав в результаті невдалої спроби змусити Ісламську республіку капітулювати або розвалитися, буде тривалим і складним. Недавня атака на іранські ядерні об'єкти, в якій Іран звинуватив Ізраїль може стати серйозною проблемою для американської дипломатії.