UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Гонконгу поставила протестувальникам ультиматум

Влада пояснила свою вимогу до протестувальників необхідністю відновити роботу адміністративних органів.

Влада Гонконгу пригрозили мітингувальникам, якщо вони не покинуть вулиці міста до ранку понеділка, 6 жовтня, то поліція вправі прийняти необхідні заходи.

Голова регіональної адміністрації Гонконгу Лян Чжэньин у відеозверненні заявив про те, що ситуація може вийти з-під контролю і буде мати серйозні наслідки для громадського порядку і безпеки.

Повідомляється, що в ніч на неділю в Гонконзі пройшла спокійно. Сутичок між протестувальниками і поліцією не було зафіксовано.

Висунувши протестувальникам ультиматум, влада пояснила свою вимогу тим, що необхідно відновити нормальну роботу адміністративних органів, а також створити умови для того, щоб діти могли спокійно ходити до школи".

Нагадаємо, у Гонконгу більше тижня проходять масові демонстрації з вимогою демократизації виборчої системи і зменшення залежності від рішень центральної влади Китаю. Кілька днів тому відбулися зіткнення між демонстрантами і поліцією, десятки активістів були затримані.

Вранці у четвер, 2 жовтня, сотні протестуючих студентів блокували будівлю адміністрації Гонконгу. У підсумку глава Гонконгу відмовився піти у відставку, але погодився на переговори. !zn