UA / RU
Підтримати ZN.ua

В'їзд до Ізраїлю тепер буде можливий з негативним результатом тесту на COVID-19

Оновлення порядку в'їзду в країну буде опубліковано відповідно до рішень міністра внутрішніх справ і рекомендацій МОЗ, виходячи з рівня захворюваності в Ізраїлі.

Для відвідування Ізраїлю іноземцям потрібно буде пред'явити негативний результат на COVID-19, повідомили в Посольстві України в Ізраїлі.

Згідно з оновленим порядком в'їзду іноземців в країну в період пандемії, з 7 квітня іноземні громадяни, які бажають в'їхати в Ізраїль, повинні заздалегідь подати заявку на в'їзд в ізраїльській дипломатичної або консульської установи за місцем проживання іноземця або Управління з питань народонаселення та імміграції.

Нові правила відвідування Ізраїлю включають:

Особи, які мають довідку про вакцинацію від COVID-19 в Ізраїлі або довідку про одужання від COVID-19, не будуть підлягати самоізоляції.

Медична декларація, дозвіл на в'їзд в країну, результати тесту на COVID-19 і інші документи потрібно роздрукувати і мати при собі для пред'явлення компетентним органам Ізраїлю.

Також, згідно з новими правилами в'їзду в Ізраїль, мандрівники, які хворі COVID-19, не допускаються в літак.

Іноземець, який в'їжджає до Ізраїлю (який вилікувався від COVID-19 або пройшов вакцинацію) повинен виконувати вимоги Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю, включаючи серологічний тест і електронний браслет (фінансується за рахунок іноземця).

Іноземцю, який покине територію Ізраїлю до закінчення встановленого терміну самоізоляції без спеціального дозволу, наступний в'їзд в країну буде заборонений.

Читайте також: Ізраїль включив Чечню в список террорістічнскіх загроз

Згідно з нещодавнім дослідженням, імунітет, який з'являється в організмі пацієнтів після того, як вони перехворіли "старої" формою ковіда стійкий також до нових штамів захворювання. Про це повідомляла прес-служба Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NIAID), що входить до складу Національного інституту охорони здоров'я США.

В ході дослідження були проаналізовані зразки крові 30 осіб, які перенесли ковід до того часу, коли почали виявляти нові штами хвороби. Дані експерименту відзначили стійкість Т-клітини CD8 + до мутованих варіантів хвороби, які виявили в Великобританії, ПАР і Бразилії.