UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вʼєтнам звинуватив Китай у "жорстокому" нападі на рибальське судно

Постраждали 10 членів екіпажу.

В'єтнам звинуватив Китай у "жорстокому" нападі на в'єтнамське рибальське судно. У Ханої стверджують, що дії китайських правоохоронних органів загрожували життю членів екіпажу в спірних водах Південнокитайського моря, повідомляє Bloomberg.

Як пише державна газета Tien Phong, атака китайських правоохоронних органів призвела до поранень 10 членів екіпажу рибальського судна. Троє з них отримали переломи. КНР звинувачують у вилученні близько чотирьох тонн морепродуктів, а також у розбитті та знятті обладнання з судна. Збитки оцінюються в 500 мільйонів донгів (близько $20 220).

Читайте також: У спірних водах Південно-Китайського моря сталося чергове зіткнення кораблів Філіппін і Китаю 

МЗС Китаю не відповіло на запит Bloomberg про коментар, проте раніше там стверджували, що в’єтнамські судна незаконно ловили рибу у водах Парасельських островів без дозволу Китаю. Як передавав Reuters, Пекін заявляв, що вжив заходів, аби зупинити їх.

Журналісти зазначають, що В’єтнам має давню територіальну суперечку в Південнокитайському морі з Китаєм, який претендує на більшу частину території. Також претензії на води мають Бруней, Малайзія, Тайвань, Філіппіни та В’єтнам.

Раніше берегова охорона Китаю заявляла, що судно Філіппін проігнорувало їхні попередження та "навмисно зіштовхнулось" з китайським кораблем. У Манілі заперечили інформацію Пекіна та звинуватили КНР в "нав'язуванні своєї версії фактів".