UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська США залишаться в Сирії до повного розгрому ІДІЛ - Трамп

Армія США не має наміру найближчим часом залишити територію Сирії, як того намагаються вимагати Асад і Путін.

Президент США Дональд Трамп заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що Штати продовжать зберігати свою військову присутність в Сирії і будуть це робити до тих пір, поки не буде остаточно розгромлена терористичне угрупування "Ісламська держава", у п'ятницю, 17 серпня, повідомив журналістам виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США у справах Близького Сходу Девід Саттерфилд.

"Не повинно бути сумнівів щодо позиції президента щодо подальшого присутності США в Сирії. Ми знаходимося там для розгрому, остаточного розгрому ІД. І в цьому полягає послання, яке президент передав президенту Путіну, і це те послання, яке всі ми передали всім нашим співрозмовникам", − зазначив Саттерфилд.

Дипломат нагадав журналістам, що між США і РФ налагоджено кілька каналів взаємодії з питань по Сирії - Вашингтон взаємодіє з Москвою щодо ситуації в Сирії на політичному рівні, а також на рівні представників Збройних сил двох країн.

Раніше сирійський лідер Башар Асад після того як визнав "незалежність" Південної Осетії та Абхазії, закликав США покинути територію країни.