UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виявлено фрагмент тіла пасажира літака EgyptAir

Єгипетська влада знайшла фрагмент тіла пасажира літака EgyptAir, що зазнав аварії напередодні.

Міністр оборони Греції Панос Камменос повідомив, що єгипетська влада знайшлf фрагмент тіла пасажира авіалайнера А320, а також два сидіння з цього літака і валізи, повідомляє британське видання The Guardian.

Камменос заявив, що дані пошукової операції дають можливість зрозуміти, що перед падінням літак виконував круті повороти. Вже відомо, що коли літак увійшов в повітряний простір Греції, він не відхилявся від траєкторії.

Нагадаємо, що пілот EgyptAir в розмові з диспетчерами ще до зникнення з радарів літака говорив, що "немає жодних проблем". Контакт з літаком зник за 10 хвилин до того, як він зник з радарів. Ніяких тривожних сигналів екіпаж не подавав. Крім того, напередодні, 19 травня, The Guardian з посиланням на джерела в Греції повідомило, що "критичною точкою" (коли пропав і міг впасти літак) стали тимчасові рамки - між 03:27 до 03:29 за місцевим часом. Саме в цьому дві хвилини літак здійснив поворот на 90 градусів і відхилився вліво, після чого втратив висоту - з 37 тисяч футів (11 км) до 15 тисяч футів (4,5 км), повернув на 60 градусів вправо і почав зникати на висоті в 10 тисяч футів (близько 3 км).

У п'ятницю, 20 травня, стало відомо, що в Єгипті знайшли уламки зниклого літака EgyptAir. Вранці зспівробітники військово-морського флоту Єгипту також знайшли деякі з речей пасажирів авіалайнера.

Читайте також: Директор ФСБ Росії назвав причиною аварії літака EgyptAir теракт

Пасажирський літак авіакомпанії EgyptAir, що прямував з Парижа до Каїру рейсом MS804, пропав з радарів рано вранці в четвер, 19 травня, у повітряному просторі Єгипту над Середземним морем. У район катастрофи вирушили пошуково-рятувальні загони Єгипту і Греції.

Експерти кажуть, що катастрофа могла статися у 209 км від грецького острова Карпатос. На борту літака перебували громадяни 12 країн (56 пасажирів і 10 членів екіпажу). Невідомо, чи вдалося врятуватися кому-небудь.

Офіційні влада Єгипту не виключила версію про теракт. У російському ФСБ також поспішили заявити про те, що сталося з єгипетським літаком, ймовірно, є терористичним актом. Директор ФБР Джеймс Комі заявив, що жодне з угруповань поки не взяло на себе відповідальність за загибель літака. За його словами, американські спецслужби взаємодіють з правоохоронними органами інших країн з тим, щоб з'ясувати всі обставини трагедії.